Terug naar overzicht

Methodiek Theater en Taal

De methodiek ‘Theater en Taal’ heeft als doel om op een actieve, speelse en efficiënte manier te werken aan de uitbreiding van de woordenschat. Want het spreekt vanzelf dat je je woordenschat niet alleen vergroot achter je tafel in de klas, maar vooral door woorden te ervaren. En wanneer een leerling de mogelijkheid krijgt om nieuwe woorden actief toe te passen in een waardevolle en betekenisvolle spelsituatie, zullen deze woorden en hun betekenis sneller en effectiever eigen gemaakt worden.

De methodiek ‘Theater en Taal’ bestaat uit het inzetten van theater in de verschillende fases van het veelgebruikte didactische model de ‘Viertakt van Verhallen’, waarmee de methodiek ‘Theater en Taal’ de mogelijkheid biedt om nauw aan te sluiten op de door de school gebruikte woordenschatmethode. Dit kan de leerkracht doen door thema’s en woorden uit deze methode als uitgangspunt te nemen. De methodiek vormt daarmee een bruikbaar handvat om het bestaande woordenschatonderwijs te verrijken en te verdiepen.

Wanneer je als school aan de slag wil met deze methodiek, neem dan contact op met de adviseur van je school. Samen kan er een op maat gemaakt traject uitgestippeld worden, om het team vol zelfvertrouwen aan de slag te laten gaan met het inzetten van Theater en Taal.

Contactpersoon: nataschenka.leclercq@rozet.nl / De methodiek is een project van Mooiwerk en Rozet. 

Informatie
Wijk
Centrum
Activiteit
Workshop en Cursus
Tijdstip
Doorlopende activiteit
Locatie
Rozet Centrum